Koblenz

Koblenz ligt op het punt waar de Rijn en de Moezel samenkomen en werd enkele jaren voor het begin van onze jaartelling door de Romeinse veldheer Drusus als legerplaats Confluentes gesticht.

Tegenwoordig is Koblenz een van de grootste wijnhandelssteden aan de Rijn en trekt dan ook door de wijnhuizen en prachtige omgeving veel bezoekers en toeristen.

Bezienswaardigheden waar je zeker een kijkje moet gaan nemen zijn de Deutsche Eck (landtong tussen de Rijn en de Moezel), de fraaie Romaanse St. Kastorkirche uit de 9e tot 12e eeuw, de Liebfrauenkirche uit de 12e tot 15e eeuw, het slot aan de Rijn van de keurvorsten uit de 18e eeuw, de Romaanse-gotische Florinskirche uit de 12e tot 14e eeuw, het Alte Kaufhaus en het 15e eeuwse Schöffenhaus. In het in 1925 voor een tentoonstelling gebouwde Weindorf zijn veel wijnhuizen te bezoeken en de heerlijkste Rijn- en Moezelwijnen te drinken. In de de periode van juni tot september zijn er vrijwel dagelijks wijnfeesten.

Op de rechterover van de Rijn, tegenover Koblenz, ligt de vesting Ehrenbreitstein op een 118 meter hoge rots. Deze 11e eeuwsee burcht is nooit met wapengeweld ingenomen en vanaf het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de rivier en de Deutsche Eck. In de vesting zijn ook een museum en jeugdherberg gevestigd. Ten zuiden van Koblenz ligt het Slot Stolzenfels, gebouwd in romantische stijl in de 19e eeuw op de fundamenten van een oude burcht. Je kunt hier een museum bezoeken.

Hotels in Koblenz

» 37 hotels in Koblenz

Plattegrond van Koblenz