Bonn

De voormalige Duitse hoofdstad Bonn ligt aan de linkerover van de Rijn. Deze vriendelijke stad met brede lanen en parken is zeker een bezoekje waard. De historie van Bonn gaat terug tot de Romeinse tijd toen hier de vesting Castra Bonnensia lag.

Vanaf de 13e eeuw begon Bonn een belangrijke stad te worden toen de aartsbisschop van Keulen zijn complete residentie richting Bonn verplaatste. Uit deze tijd stamt dan ook de Münster van Bonn, de oudste kerk van de stad en volgens velen een van de mooiste van het hele Rijnland. In de Bonngasse bevindt zich het Beethovenhaus; hier werd op 16 december 1770 de beroemde componist Ludwig von Beethoven geboren. Aan het einde van de fraaie Poppelsdorfer Allee staat het 18e eeuwse Poppelsdorfer slot.

Het zuidelijke deel van Bonn is te bereiken via de Rheinpromenade. Daar staan de voormalige regeringsgebouwen, de oud-residentie van de Duitse bondspresident Villa Hammerschmidt, het Bundeshaus waar het parlement vergaderde en het paleis Schaumburg waar de regering officiële ontvangsten hield. Nog wat zuidelijker ligt de diplomatenstad Bad Godesburg met bovenop de berg de ruïne van de Godesburg uit 1210. Deze burcht werd in het jaar 1583 verwoest. Via de Kennedybrug is het aan de overzijde van de Rijn gelegen Beuel te bereiken met de beroemde Romaanse dubbelkerk. In deze bijzondere kerk die bestaat uit twee bovenop elkaar gebouwde kerken heeft een prachting interieur met fresco's uit de 12e eeuw.

De stad Bonn is gelegen in een prachtig landschap met bossen en heuvels. In het zuiden van de stad ligt de Venusberg (165 meter hoog); vanaf daar heb je een mooi uitzicht over Bonn en het aan de overkant van de Rijn gelegen Zevengebergte en Königswinter.

Hotels in Bonn

» 65 hotels in Bonn

Plattegrond van Bonn